1. adventna nedelja 2022

Trstenik
27.11.2022

BODITE BUDNI

»Bodite torej budni, ker ne veste, katerega dne pride vaš Gospod! Vedite pa: ko bi hišni gospodar vedel, ob kateri straži pride tat, bi ostal buden in ne bi pustil vlomiti v svojo hišo. Zato bodite tudi vi pripravljeni; kajti ob uri, ko ne pričakujete, bo prišel Sin človekov.« (Mt 24,42-44)

Razni tatovi, roparji skušajo uničiti naše družine. Z vseh strani smo bombardirani z raznimi ponudbami, ki nam ne prinašajo koristi, ampak škodo. Starši skušate dati otrokom določene vrednote. Zunanji svet vse to ruši. Družini je lahko velika opora družinsko molitev. Vsaj za trenutek se lahko zvečer vsi zberemo. Ugasnemo vse, kar moti. Prižgemo svečko na adventnem venčku, utihnemo, kaj zapojemo, zmolimo. Tako se bo mir in
spokojnost vrnila v naše domove.

Adventni čas nas vabi, da se s površnega življenja obrnemo v našo notranjost. Priložnost je, da začnemo odstranjevati vso nepotrebno kramo, ki nas je obtežila. Tako bomo prodrli do čiste vode, ki se skriva v globini našega srca. Dobra spoved nam je lahko pri tem čiščenju v veliko pomoč. Prisluhnimo apostolu Pavlu: »Ura je že, da se zbudimo iz spanja«. Kakor podnevi, hodimo pošteno. Zaživimo iz globine našega srca.

Franc Brečko, župnik