23. nedelja med letom 2022

Trstenik
04.09.2022

Spoštovani starši veroukarjev in župljani Trstenika!


Papež Frančišek je na trgu svetega Petra rekel: “Cerkev ima svoje korenine v nauku apostolov, a vedno gleda v prihodnost, trdno se zaveda, da je poslana od Jezusa, da je misijonarska. Cerkev, ki se zapira vase in v preteklost, je Cerkev, ki izdaja lastno identiteto. Ponovno torej odkrijmo vso lepoto in odgovornost Cerkve, ki je apostolska!”Časi se spreminjajo in mi z njimi. Odgovarjati na spremembe je naloga tudi nas vernikov. Vidimo, kako hitro je danes postalo življenje in kako zahtevno je usklajevati vse vloge in naloge v družinah. Skupaj s katehistinjami smo se po posvetovanju in molitvi odločili. Izbrali smo preizkušen model Družinske kateheze, ki jo prakticira že več župnijah.


Kaj je družinska kateheza? Gre za verouk, na katerega prihaja vsa družina hkrati. Je lepa priložnost, da enkrat tedensko del dneva družina preživi skupaj in ko lahko nekaj zase dobijo tudi starši.


Kako bo v naši župniji? Termin: Srede od 17.30 do 18.30

Ob 17.30 se bomo zbrali v dvorani krajevne skupnosti Trstenik, kjer bomo imeli 15 min. skupnega uvoda, nato pa se bomo razdelili po skupinah: predšolski otroci; šolarji v 4 skupine.


Izjema: Birmanci ob petkih od 15.30 do 16.30 v župnišču; povabljeni, da se kot animatorji vključijo v družinski verouk ob sredah.

Starši: Vas pa vabimo na klepet ob kavici, čaju in še čem. S tem bi vas radi razbremenili čakanja na otroke in nepotrebnih voženj. Hkrati pa bi ponudili nekaj druženja ob vsebinah, s katerimi se vsi srečujemo, pa mogoče nimamo nikogar, s katerim bi se o aktualnih verskih vprašanjih pogovorili. Povabljeni ste prav vsi! Lahko prihajate redno ali samo občasno (zelo razumemo vse kmete in delavce, ki imate delovnik tudi popoldne), dobrodošli kadar koli, vsak je pomemben kamenček v mozaiku naše župnije.


Kdaj začnemo? V nedeljo, 18. 9. 2022, ob 8.30 z družinsko sv. mašo na Trsteniku. Prvi verouk pa bo v sredo, 21. 9. 2022, ob 17.30 v dvorani KS.


Otroški pevski zbor: (uro pred tem) od 16.30 do 17.30. Vabljeni VSI otroci, s posluhom ali brez :), da se le poje v Božjo slavo. Se veselimo novih začetkov in vas pozdravljamo,

župnik Franc Brečko ter katehistinje Monika Košir, Darja Ovsenik, Jana Uranič, Ana Lombar, Špela Mivšek, Lucija Peternel, Petra Bešter in zborovodkinja Barbara Lombar