25. nedelja med letom 2022

Trstenik
16.09.2022

Tisti čas je Jezus dejal: »Kdor je v najmanjšem zvest, je zvest tudi v velikem. Kdor pa je v najmanjšem krivičen, je krivičen tudi v velikem. Noben služabnik ne more služiti dvema gospodarjema; ali bo enega sovražil in drugega ljubil, ali se bo enega držal in drugega zaničeval. Ne morete služiti Bogu in mamonu.« (Lk 16, 10.13)

Letos je bilo, hvala bogu, veliko porok. Vsaka je bila na svoj način zanimiva. Nevesta je povedala, da je prišla v krščansko družino. Ob večjih praznikih so šli k maši. Ona je takrat skuhala kosilo. Babica jo je povabila, da je z njo šla na Kurešček. V cerkvi jo je prevzela takšna blagost in mir, ki ga v življenju še ni doživela. Prosila je babico, da sta se še večkrat odpeljale tja. Bog je resnično vstopil v njeno življenje. Želela je prejeti zakramente. Vstopila je v katehumenat: s skupino so celo leto spoznavali osnove krščanskega življenja. Prejem zakramentov je bilo zanjo posebno doživetje. »Sedaj morajo ob nedeljah vsi hoditi k maši!« je zaključila. Tudi fant je potrdil, da redno skupaj bereta Sv. Pismo in molita. Neverno dekle je prinesla vero v tako imenovano »krščansko družino«.

Jezus naj resnično postane sopotnik našega življenja. Naj nam pošlje Sv. Duha, ki nas bo vodil in usmerjal po pravi poti.

Franc Brečko, župnik