33. nedelja med letom 2022

Trstenik
13.11.2022

REŠITEV PRAVIČNIH

»Glej, pride dan, razžarjen kakor peč, in vsi predrzneži in vsi, ki delajo krivično, bodo strnišče: dan, ki pride, jih bo sežgal, govori Gospod nad vojskami, ker ne bo pustil od njih ne koreninice ne vejice! Vam pa, ki se bojite mojega imena, vzide sonce pravičnosti in ozdravljenje prihaja na njegovih žarkih. (Mal 3,19-20)

Na današnjo nedeljo obhajamo svetovni dan ubogih. To praznovanje nam pomaga razumeti, kako smo vsi ubogi. Ob bližini spopadov, od koder se nad nas dviga strah pred jedrsko vojno, ob draginji, ki zobe zasaja v družinska življenja, in ob vse bolj napetih odnosih v družbi nas prevevajo občutki, s katerimi ubogi živijo vsak dan. Strah, negotovost, osamljenost, pomanjkanje. Po Božji milosti nam je dana možnost krščanske drže, h kateri smo poklicani.

Ostanimo zvesti trpečim bratom in sestram in se ne umikajmo pred njimi. Odprimo srca za Ljubezen, po kateri smo odrešeni, in vztrajajmo v dejanjih usmiljenja in dobrote. K temu nas vabi sv. Martin, teden zaporov ter teden Karitas. Pokažimo konkretno ljubezen do vseh, ki potrebujejo našo pomoč.

Franc Brečko, župnik