Velikonočna nedelja 2023

Trstenik
01.04.2023

KRISTUS JE VSTAL, ALELUJA

Angel je nagovóril ženi: »Ne bojta se! Vem, da iščeta Jezusa, križanega. Ni ga tukaj. Vstal je, kakor je rekel! Stopíta sèm in poglejta kraj, kamor so ga položili. Hitro pojdita in povejta njegovim učencem: ›Vstal je od mrtvih! Pred vami pojde v Galilejo, tam ga boste videli.« (Mt 28,5-7)


»Kaj pomeni, da nas je Jezus Odrešil?« me je presenetila srednješolka. »S trpljenjem, smrtjo se ni končalo njegovo življenje. Premagal je smrt; vstal je od mrtvih. Tudi mi bomo po smrti živeli pri Bogu.« Sem skušal razložiti. »Kaj mene briga, kaj bo po smrti. A ima danes, ta trenutek kakšen pomen njegovo Odrešenje?«  Spravila me je v zadrego. Dejal sem: »Tvoj greh, karkoli si naredila ali še boš naredila narobe, je Jezus vzel na križ. Vsega tega te osvobaja. V polni svobodi in miru lahko živiš svoje življenje. Ničesar v življenju te ni treba biti strah. Vsak trenutek tvojega življenja te spremlja Božja ljubezen. Skušaj sprejeti to ljubezen in v Njej zaživeti!«


Vsem vam želim, da Božji mir zakraljuje v vaših srcih. V medsebojni povezanosti v vaših družinah v polnosti zaživite svobodo Božjih otrok. Kristus je vstal, aleluja!

Franc Brečko, župnik