Zahvalna nedelja 2020

Trstenik
08.11.2020

Danes je zahvalna nedelja in priložnost, da se Bogu zahvalimo za dobro letino, uspehe v šoli in v službi pa tudi za preizkušnjo, ki nas je doletela. Vsaka preizkušnja je namreč izziv, da se vprašamo, kako poteka naše življenje in poglobimo svoj odnos do Boga. Nekje sem prebral, da je hvaležnost očiščena energija ljubezni in da deluje le takrat, kadar je človek resnično hvaležen. Včasih do hvaležnosti pridemo zlahka, kar prekipevamo od veselja in dobre volje. To čustvo se nam spontano prelije v hvaležnost za dobroto in darilo življenja. Spet drugič pa je hvaležnost odsotna, še posebej v trenutkih bolečine in bolezni, izgube in žalosti, težav in skrbi. Kako smo lahko v takih trenutkih sploh hvaležni? In zakaj naj bi bili? Že sedaj imamo vse, kar potrebujemo, da smo srečni in umirjeni: dovolj je zavedati se kdo smo in kaj nam je bilo z življenjem podarjeno. To je hvaležnost.

 

Družinsko molitveno bogoslužje ob zahvalni nedelji, 8. novembra 2020

Dejavnosti

Zahvalne kartice

V naravi naberemo naravne materiale in jih prilepimo ali odtisnemo na karton. Na drugo stran napišemo svojo najljubšo svetopisemsko misel in kratko zahvalo. Zahvalne kartice podarimo/pošljemo vsem, ki skrbijo, da nam je na svetu lepo in dobro (napi bližnji, sosedje, poštarji, prodajalci, učitelji, zdravstveni delavci, pobiralci smeti). Če jim kartice ne moremo poslati ali varno izročiti, jo fotografiramo in pošljemo v elektronski obliki.

Božja beseda med nami

Izdelava podobe s svetopisemsko mislijo za družinsko spodbudo.

Potep po gozdu od A do Ž

V gozdu poiščemo rastline in druge naravne materiale tako, da za vsako črko abecede najdemo vsaj eno stvar. Ob koncu potepa se Bogu zahvalimo za lepote stvarstva. Morda lahko sestavite svojo družinsko molitev. Kako vam je uspelo, sporočite na sku@rkc.si. Nekdo si bo prislužil knjižno nagrado.

Ali veš?

Dopolnjevanke ob Božji besedi zahvalne nedelje