3. velikonočna nedelja 2024

Trstenik
14.04.2024

»VI STE PRIČE!«

Ko so se oni pogovarjali o tem, je sam Jezus stopil mednje in jim rekel: »Mir vam bodi!« Vznemirili so se in obšel jih je strah. Dejal jim je: »Poglejte moje roke in moje noge, da sem res jaz … Vi ste priče teh reči.« (Lk 24,35-48)

Kanadski super zvezdnik, pevec Justin Bieber je že kot pubertetnik doživel svetovno slavo. Ta ga je popolnoma uničila. Mamila in kriminal sta ga potisnila v temo. Srečal se je z globoko vernim dekletom. V pol leta sta se poročila: on pri 24, ona 21 letih. Sedaj pravi: prvo leto zakona je bilo divje. Vse travme mladosti sva morala predelati. Hvaležen sem za oporo ženi. Predvsem nama daje moč Bog, ki mi je vse bolj opora v vsaki preizkušnji. »Bog je milost! Vsakokrat, ko ga polomimo, nas On dvigne nazaj na noge. Vsakokrat. Zato imam zdaj pristop, da ne bom, ko naredim napako, norel zaradi tega, ne bom šel stat v kot in se kuhat v lastni sramoti, ampak me vsaka napaka spodbudi, da bom z Božjo pomočjo naslednjič boljši.«

Apostol Peter je napolnjen s Svetim Duhom dejal: »Mi smo priče«; Jezus današnji evangelij zaključi: »Vi ste priče!« Bodimo zares Jezusove priče. Prinašajmo upanje, veselo oznanilo Vstajenja in Odrešenja današnjemu človeku.

Franc Brečko, župnik