Oratorij 2019 od 26. 8. do 31. 8. 2019

Trstenik
26.08.2019

Tudi letos na Trsteniku poteka oratorij z naslovom "IMAŠ MOČ", ki bo potekal od ponedeljka 26.8. do 31.8.2019.
Letos je oratorij posvečen zgodbi o Petru Klepcu, preprostem kmečkem fantu, ki je slovel po svoji šibkosti in je bil zato večkrat tarča posmeha in šal svojih sovrstnikov. Ko se je obrnil k Bogu po pomoč, pa se je vse spremenilo.
Po dolgih počitnicah se bomo na oratoriju spet lahko cel teden družili s prijatelji in se poleg tega še naučili kakšne nove vrednote in se spomnili na tiste, ki jih že poznamo, pa nanje včasih malo pozabimo.

Oratorij je namenjen predšolskim otrokom od 4. leta naprej in osnovnošolcem.
Prijavnino plačate prvi dan oratorija (možno je tudi predhodno plačilo pri g. Branku Balažicu v pisarni). Za enega otroka je 20 €, za vsakega nadaljnjega otroka v družini pa je 10€. Cena izleta na osebo je 10€. V primeru, da boste prispevali kakšen evro več, bo naša blagajna zelo vesela. Če je prijavnina previsoka za vašo družino, naj to nikar ne bo ovira za udeležbo. To le sporočite g. župniku.

Prosimo Vas, da otroke prijavite najkasneje do 30.7.2019, ter nam s tem omogočite nakup zadostne količine materiala.

Obenem se obračamo na Vas. V kolikor bi nam lahko kakorkoli priskočili na pomoč v obliki materiala, potrebnega za izvedbo delavnic (papir, šeleshamer, vrvi, volna, lepila, pisala, svinčniki, barvice, pisarniški material, škarje, karton, čopiči, flomastri, tempera barve, žoge…) nam to sporočite na tel. številko 030 391 563 (Ana), 041 760 352 (g. župnik) ali na e-naslov: oratorij.trstenik@gmail.com. Torej če se v vaših mislih pojavi kakršna koli stvar, pa ne veste, ali bi bila primerna ali ne, o tem obvestite Ano in zagotovo boste našli rešitev. Hvala za vašo pomoč!

Priporočamo se tudi za duhovno podporo. Vabimo vas, da po svojih močeh pomagate in prispevate sadje, pecivo, pijačo ter polepšate dni svojim otrokom in tudi animatorjem. Oddate jih lahko vsako jutro pred začetkom oratorijskega dne. Bog vam povrni!

Udeleženci oratorija naj bodo obuti v športne copate, ker je del oratorijskega dneva namenjen športnim dejavnostim. Izogibajte se predvsem raznim opankam. Udeleženci naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih ni škoda, saj dejavnosti na oratoriju vključujejo razne delavnice, kjer se uporablja barve in lepila. Prosim poskrbite za zaščito pred soncem, komarji in klopi (pokrivalo, zaščitna krema, sprej proti klopom...).

Kratek povzetek oratorijskega dne:
9:00 - začetek oratorija, uprizoritev zgodbe, himna, dvig zastave
10:30 - kateheza in delavnice
12:00 - kosilo
13:30 - popoldanske velike igre
16:00 - zaključek oratorija

V četrtek bomo odšli na izlet. Otroci bodo takrat potrebovali malico in pijačo iz nahrbtnika. V primeru slabega vremena bo izlet prestavljen. Starši boste o tem pravočasno obveščeni.

Za morebitne poškodbe, nastale med Oratorijem in izgubljene osebne stvari animatorji ne odgovarjamo, bomo pa v vsakem primeru poskušali pomagati po svojih najboljših močeh.

Vse ostale informacije in pojasnila so na voljo pri g. Branku Balažicu, na tel. 041 760 352, Ani , na tel. 030 391 563 in mailu: oratorij.trstenik@gmail.com. Lahko pa nam tudi pišete in sledite na Facebooku Župnija Trstenik, kjer boste lahko na tekočem z vsemi dodatnimi informacijami.

Zahvaljujemo se Vam, ker nam boste tudi v letošnjem letu v času oratorija zaupali svoje otroke. Zanje bomo kot doslej skrbeli mladi animatorji, ki se že pripravljamo na najbolj vesel in zabaven teden v letu, poletni oratorijski izziv!

Dragi otroci, veselimo se vašega obiska, se vidimoo

Vse galerije