10. nedelja med letom 2023

Trstenik
11.06.2023

»HODI ZA MENOJ!«
Tisti čas je šel Jezus mimo in zagledal moža, Mateja po imenu, ki je sedél pri mitnici, in mu je rekel: »Hôdi za menoj!« In ta je vstal in šel za njim. Medtem ko je bil v hiši pri mizi, je prišlo precéj cestninarjev in grešnikov. Jedli so z Jezusom in njegovimi učenci. Farizeji so to opazili in govorili njegovim učencem: »Zakaj vaš učitelj jé s cestninarji in grešniki?« On pa je to slišal in rekel: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. (Mt 9,9-12)

Zanimivo je, da je Jezus poklical grešnika; človeka, ki so ga drugi sovražili, ker je služil Rimljanom, okupatorjem njihove dežele. Tudi nam je lahko to v tolažbo. Ni potrebno, da smo idealni, pametni, uspešni. Pomembno je, da smo odprti Božjim navdihom. Obhajali smo praznik Sv. Rešnjega Telesa in Krvi. V procesiji smo pod podobo kruha Jezusa ponesli po naši župniji. S tem smo pokazali, da Jezusa sprejemamo na vse poti našega življenja. Del vsake maše je obhajilo – Jezus želi vstopiti v naše srce. Od nas je odvisno, če ga bomo sprejeli.

To nam govori tudi praznik Srca Jezusovega. Njegova ljubezen nas želi objeti. Velikodušno mu odprimo svoje srce, da bo vstopil in mu bomo lahko sledili.

Franc Brečko, župnik