Oratorij 2014: 4. dan

28.08.2014
Gremo na izlet. Na izlet v neznano. Ne, nič več v neznano. Peljemo se proti Selški dolini.

Okoli desete ure smo prišli na turistično kmetijo Podmlačan, kjer smo najprej imeli sveto mašo na prostem.
Po sv. maši nam je gospod Lado povedal nekaj o njihovi kmetiji, nato nam jo je predstavil še pobliže, kjer smo videli veliko pujsov, krav, koz, bikov, kokošk,… Otroci so bili zelo navdušeni nad kmetijo. Spoznavali so življenje živali na kmetiji, živali so krmili s senom in jih božali.

Gospa Olga nam je med tem časom pripravila odlično kmečko kosilo-žgance z mlekom. Njammmmmi :D
Po odličnem kosilu nas je g. Lado naložil na voz in nas vse skupaj s traktorjem peljal vse do smučišča Stari vrh, kjer smo se z otroci peš odpravili do koče na Starem vrhu in se razgledali po prelepi pokrajini. Po naužitem svežem zraku in spočitih očeh od lepote Selškega hribovja, smo se odpeljali nazaj do kmetije, kjer nas je pričakal gospod šofer in nas odpeljal v Škofjo Loko, kjer smo z otroci odigrali še zadnjo igro.
V igri so morale skupine najti čim več listkov na katerih je bil narisan sladoled. Skupina, ki je zbrala največ listkov je zmagala.

Že v naprej se moramo zahvaliti Gregorčevi družini, ki so vsem otrokom ob koncu igre ponudili kepico sladoleda. Otroci so bili sladoleda po vročem in sončnem dnevu nadvse veseli.
Ko so pojedli sladoled pa nas je pot vodila le še proti Trsteniku, kjer smo ob 17.-ih zaključili z oratorijem.

*Ko smo se vozili s traktorjem so se otroci spomnili novo kitico pesmi: Kdo je ustvaril? Slišite jo lahko na posnetku.