Pismo veroukarjem 17.11.2020

Trstenik
17.11.2020

VEROUK

Do konca novembra

Tako kot pouk v šoli, poteka na daljavo tudi verouk. Posamezni voditelji vas seznanijo, katero snov je treba predelati, nekaj pa je tudi skupnih stvari, ki so v tem času aktualne.

Oglejte si video Sprehod po cerkvi, v nedeljo (15. novembra) pa je bil lep evangelij o talentih. Katehetski urad je izdal gradivo za družino, ki si ga oglejte skupaj s starši. Na trsteniški internetni strani je pod rubriko Družinsko bogoslužje, na goriški pa pod Katehetski urad.

Na trsteniški spletni strani redno objavljamo stvari, ki jih izda Katehetski urad za posamezne razrede, kar najdete v rubriki Verouk.

Za 3. razred ali pripravnike na prvo obhajilo obeh župnij: starši obdelajte z otroki snov do strani 45. Predvsem se z otroki pogovorite o snovi, ki je povezana z zakramentom pokore ali svete spovedi, da bodo otroci postali občutljivi za stvari, ki jih delajo narobe in kako jim bog odpušča. Otroke naučite tudi spovedni obrazec in kesanje pri spovedi.

Goriški četrti razred naj do božiča predela vse enote iz knjige Evharistija. Zgodbe so lepe. Preberite jih skupaj z otroki, skupaj razmišljajte ob vprašanjih, ki so na koncu vsake lekcije in zmolite predvideno molitev.

Birmanci: še vedno računam, da se bodo razmere uredile do te mere, da bi morda pred božičnimi počitnicami ali v začetku januarja imeli prvi del spraševanja. Lekcije od 6. do vključno 9. so povezane z birmo. Te obdelajte do konca novembra. Gradiva ni malo, zato si skušajte zapomniti bistvene stvari, ki so povezane z vprašanji. Na strani 132 smo obdelali vprašanja od 1 do 13, na strani 133 od 26 do 43, na strani 134 pa od 44 do 66.

Lepo vas vse pozdravljam, vsak dan se vas spominjam v molitvi in pri sveti maši. Upam, da se bo stanje glede korona virusa do božiča umirilo in bomo lahko imeli lepe božične počitnice.

Župnik Branko Balažic